stichtingbergingstirlingw7630.nl- Een gevarieerd beeld van de Nederlandse samenleving

De Nederlandse samenleving

Representatieve en comfortabele outfits voor werkende moeders

De tijd dat de samenleving bestond uit mannen die de kost verdienden en vrouwen die voor het gezin en huishouden zorgden ligt ver achter ons. Ook vrouwen hebben ambities of willen financieel onafhankelijk zijn. Wanneer ze kinderen krijgen gaan ze na hun zwangerschapsverlof meestal snel weer aan de slag. Veel vaker dan vroeger het geval was. Een fulltime of parttime baan combineren ze bovendien met al het werk dat ze thuis verrichten. Ook de rol van vaders is veranderd: zij nemen in vergelijking met vroeger veel meer verzorgende taken op zich.

Als je als kersverse moeder weer buitenshuis aan het werk gaat, heb je genoeg aan je hoofd. Je hebt wel meer te doen dan je druk te maken over bijkomende zaken zoals de kleding die je aantrekt. Bovendien voel je er niet veel voor om twee aparte garderobes aan te schaffen; één voor thuis en één voor wanneer je aan het werk bent. Hoe kun je ervoor zorgen dat je outfit representatief genoeg is voor je werk, maar tegelijkertijd comfortabel en praktisch is voor thuis?

  • Een goede basis van tijdloze items van goede kwaliteit is een must. Hiermee kun je vrijwel alle kledingstukken combineren. Denk hierbij aan mooie vestjes in verschillende kleuren of jasjes gemaakt van jersey. Hiermee zie je er altijd netjes uit op je werk. Bovendien zijn ze comfortabel genoeg om te dragen wanneer je na het werk met je kinderen op pad gaat.
  • Fijne jeansbroeken mogen in je garderobe niet ontbreken. Zeker een goed passende mom jeans komt goed van pas. De pasvorm is perfect om al jouw mooie rondingen te benadrukken, waarbij de hoge taille een eventueel buikje camoufleert. Mooie jeans zijn bovendien geschikt voor elke gelegenheid, dus draag jouw favoriete mom jeans zo vaak mogelijk!
  • Opvallende accessoires geven een outfit net dat beetje extra. Een kleurrijke sjaal, grote sierraden en bijvoorbeeld schoenen met een hakje maken je basic outfit ook geschikt voor zakelijke werkzaamheden. Thuis is het een kleine moeite om ze af te doen wanneer de kinderen met je willen spelen.
  • Kies voor kleding met opvallende patronen en kleuren. Zeker met kleine kinderen kan het in de ochtendhectiek gebeuren dat je opeens een vlekje op je blouse ziet van melk, jam of tandpasta. Wanneer je een effen blouse draagt zal dit meteen opvallen. Kies je echter voor kleurrijke tops dan ben jij waarschijnlijk de enige die het ziet!

Dit vind je misschien ook leuk